Відмовитися від куріння, по суті, просто. Перш за все, потрібно щире, власне бажання кинути палити. Але одного бажання мало. Потрібна воля, потрібні сили для боротьби з шкідливою звичкою. А ось з волею у багатьох людей погано. Хоча, якщо вдуматися, це не відсутність волі, це відсутність повноцінної підтримки, слабка впевненість у тому, що дістане сил і часу на шляху до життя без сигарет.

Обговорення на форумі

Віруючим допомагають молитви від куріння, точніше, молитви, які підтримують людину в боротьбі з курінням. На жаль, багато хто впевнені, що немає спеціальних молитов і святих, які допомагають безпосередньо боротися з курінням тютюну, як наприклад, допомагають здолати зеленого змія ікона Пресвятої Богородиці Невипивана Чаша, молитви мученику Воніфатію і преподобному Мойсею Мурину.

Список молитов від куріння

Вибирайте будь-яку, в залежності від ситуації.

  • Молитва від пристрасті куріння преподобного Амвросія Оптинскому
  • Молитва перед іконою Божої Матері “Стягнення загиблих”
  • Молитва праведного Іова Багатостраждального
  • Молитва Святителю Іоанну Златоустому
  • Молитва Святителю Тихону Воронезькому
  • Молитва Ангелу-Хранителю
  • Молитва від пристрасті куріння Тихону Задонскому

Насправді і від гріха куріння є кому молитися і кого просити про неоставлении допомогою, підтримці сил, прощення. До речі, прощення тут дуже важливо: куріння – гріховна звичка. А чому це так, дуже добре пояснюють у пастирських настановах священики.

Молитва від пристрасті куріння преподобного Амвросія Оптинскому

Основні молитви від куріння підносяться преподобного Амвросія Оптинскому, і називається вона «Молитва від пристрасті куріння преподобного Амвросія Оптинскому». Це саме Амвросій сказав допомога бажаючим кинути курити:

Пишете, що ви не можете залишити тютюн курити. Раджу вам вжити проти цієї пристрасті духовне цілительство: докладно исповедайтесь у всіх гріхах, з семи років, і за все життя, і причастіться Св. Таїн, і читайте щодня, стоячи, Євангеліє по голові або більше; а коли нападе туга, тоді читайте знову, поки не пройде туга… Або замість цього кладіть, наодинці, по 33 великих поклони, в пам’ять земного життя Спасителя і честь Святої Трійці.

Молитва перед іконою Божої Матері “Стягнення загиблих”



Але є й ікона моління якої допоможе здолати пристрасть куріння, як і багато інші біди. Це ікона Божої Матері «Стягнення загиблих». Здавна прибігають до її допомоги загрузли у пияцтво, куріння, наркотики, стражденні в хворобах.

Як молитися і як замовити молебень – розповість священик чи можна знайти сайт, де все детально описано. Скажемо тільки, що в домашніх умовах слід молитися перед іконою Божої Матері «Стягнення загиблих» так:

Тропар, глас 7-й

Радуйся, Благодатна Богородице Діво, в обіймах Своїх Превечнаго Немовляти і Бога носила. Проси Його даті світу умирение і нашим душам спасіння. Син бо Тобі, Богомати, мовить, яко вся прохання Твоя в добру виконає. Заради цього і ми припадающе, молимося й що надіються на Тебе, та не загинемо, ім’я Твоє іменуємо: Ти бо єси, Владичице, стягнення загиблих.

Молитва

Заступниці Старанна, Благоутробная Господа Мати, до Тебе вдаюся аз окаянний і паче всіх осіб грешнейший; вонми голос моління мого, і крик мій і почуй благання. Бо беззаконня моє превзыдоша голову мою, і аз, як корабель у морі, погружаюся в море гріхів моїх. Але Ти, Всеблагая і Милосердна Владичице, не презри мене відчайдушного і в гріхах народила погибающаго; помилуй мя кающагося у злих делех моїх, і про раті на шлях правий заблуканих, окаянну мою душу. На Тобі, Владичице моя Богородице, покладаю все уповання моє. Ти, Мати Божа, збережи і виконай ма під покровом Твоїм, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

У хвилини відчаю допоможе молитва від куріння праведного Іова Багатостраждального

Коли долають труднощі, коли відчай захльостує і не дає сил почати кидати палити або коли слабкість духу підштовхує до відмови від процесу кидання, допомагають молитви стражденних до Йова Багатостраждального і Святителю Іоанну Златоустому, Архієпископа Константинопольського.

Молитва праведного Іова Багатостраждального підноситься для зміцнення в терпінні. Коли в процесі відвикання від куріння настають важкі дні, коли сили терпіти без сигарет на кінець – зверніться за допомогою до святого і праведного Іова Багатостраждального, вдаючись до нього такими словами:

Про святий угодниче Божий, праведне Іове! Подвигом добрим подвизався на землі, восприял єси на Небесах вінець правди, який приготував Господь усім, хто любить Його. Тому взирающе на твій святий образ, радіємо про преславнем скончании проживання твого і вшановуємо святу пам’ять твою. Ти ж, майбутніх Престолу Божого, прийми моління наше і до Всемилостивому Богові принеси, про еже простити нам всяке прогрішення і допомоги нам стати противу кознем диавольским, так избавльшеся від скорбот, хвороб, бід і напастей і всякаго зла, благочестно і праведно поживемо в нинішньому веце і сподобимся заступництвом твоїм, аще і недостойни есмы, видети блага на землі живих, славяще Єдиного у святих Своїх славимаго Бога, Отця і Сина і Святого Духа, нині і на віки віків. Амінь.

Молитва від куріння Святителю Іоанну Златоустому



Так само в скрутну хвилину відчаю утримує на вірному шляху молитва Святителю Іоанну Златоустому, Архієпископа Константинопольського.

Про святителю великий Івана Златоусті! Ти многая і різна дарування від Господа прийняв єси, і яко роб благий і вірний, вся ця таланти тобі добре помножив єси: цього заради воистинну вселенський учитель був єси, яко всяк вік і всяко звання від тебе виходить. Се бо отроком послуху образ явився єси, юним цнотливості світило, чоловіком працьовитості наставник, старим незлобия вчитель, ченцем утримання правило, моляться вождь від Бога натхненний, мудрості шукають розуму просвітитель, ветиям доброглаголивым слова живого джерело невичерпне, благотворящим милосердя зірка, заступників правління мудрого образ, правди ревнителям відваги натхненник, правди заради гонимий терпіння наставник: всім вся був єси, та всяко некия спасаеши.

Над усіма ж ці здобув єси любов, яже є соус досконалості, і тією, бо Божественною силою, вся дарування в душі твоїй під єдине совокупил єси, і туюдже любов, розділена примирну, у тлумаченні словес апостольських всім вірним проповідав єси. Ми ж грешнии, за єдиним кийиждо своє дарування майно, єднання душа і союз світу не імами, але буваємо марнославстві, один одного дратівливо, один одному побачивши ще: цього заради дарування наша розділена не на мир і спасіння, але у ворожнечу і засудження нам преложишася. Тим же до тебе, святителю Божий, припадаємо, розбратом обуреваеми, і в сокрушении серця просимо: молитвами твоїми отжени від сердець наших всяку прикрість і заздрість, нас разделяющия, та по мнозех удех єдине тіло церковне безборонно перебудемо, та по словеси твоєму молитовного полюбімо один одного. Амінь.

Молитва від куріння Святителю Тихону Воронезькому



Підтримати дух у боротьбі з тютюновим злом допоможе молитва Святителю Тихону Воронезькому, Задонскому чудотворцю.

Про святителю, отче наш Тихоне! Вислухай нас і потщися сприятливим твоїм клопотанням умолити Господа, та пробавит Своя великиий і багата милості на нас, грішних і недостойних рабех Своїх(імена), так полікує Своєю благодаттю неисцельныя виразки і струпы ушкоджених душ і тілес наших, так розчинить скам’яніла серця наша сльозами розчулення і розтрощення про премногиях гріхах наших, і так позбавить ни від вічних мук і вогню геенскаго, нехай дарує в нинішньому веце мир і тишу, здоров’я і спасіння, та тако сподобимся зі ангели і з усіма святими, славити і воспевати Всесвяте ім’я Отця і Сина і Святого Духа на віки віків. Амінь.

Хочеться нагадати ще раз, що молитва – справа суто особисте, потаємне. Як і будь-яка справа в православ’ї, починати моління про зцілення потрібно з благословення священика і його порад. Не сподівайтеся, що механічне повторення молитов допоможе встояти, хоча – якщо таке їх вимовляння допомагає, відволікає, додає сили — то це чудово.

«І коли молитеся, не повторюйте одне і те ж, як люди з інших народів, які думають, що будуть почуті завдяки багатослівності.»(Матвія 6:7).

Молитва Ангелу-Хранителю

Ангеле Божий, хранителю мій святий, на дотримання мені від Бога з небес даний! Старанно молю тебе: ти мене нині просвіти, і від усякого зла збережи, до всякого діянню настави, і на шлях спасіння направи. Амінь.

Молитва від куріння Святителю Тихону Задонскому

Є молитва про приборкання пристрастей, складена святителем Тихоном Задонским, яку потрібно обов’язково читати. І чим частіше, тим краще!

Молитва про приборкання пристрастей

Помилуй мене, Господи, Сину Божий, Сину Давида по плоті, як помилував єси хананею: душа моя зло лютує гнівом, яростию, похотию злою та іншими згубними страстьми. Господи! Помози мені, волаю Тобі, не на землі ходящему, але правиці Отця на небесах седящему. Їй, Господи! Даждь мені серце вірою і любов’ю последовати Твого смирення, добрости, лагідности та довготерпіння, так і у вічному Твоєму Царстві сподобилася причащатися трапези рабів Твоїх, ихже обрав єси. Амінь.

Як молитися, щоб кинути палити

Ви можете використовувати будь-яку з перерахованих вище молитов. Найголовніше робити це кожен день, з ранку і ввечері. І в моменти сильного бажання закурити. Повірте, ці молитви вже допомогли багатьом людям, ви не перші і не останні.

Моліться кожен день, і тоді ви зможете побороти гріх куріння.

Бог в поміч!

ХОЧЕТЕ КИНУТИ ПАЛИТИ?

Тоді качайте план відмови від куріння.

З його допомогою кинути буде набагато простіше.

Народні способи відмови від куріння
Куріння і церква




Матеріали по темі


  • Кидаємо палити за допомогою імбирного пива

    03.02.2008

  • На Україні тепер заборонять палити в храмах

    14.08.2008

  • Відвар з вівса від куріння

    01.11.2015

  • Корінь аїру від куріння

    20.12.2008

  • Оман від куріння

    20.12.2008

  • Чебрець (чебрець) від куріння

    20.12.2008